Logo Judoschool Alen
JudoTeam - Alen vzw - EKEREN-Mariaburg, Schriek 358
- EKEREN, Sporthal 't Venneke, den Geer 21
Judoteam-Alen Logo

JUDOTRAINING voor 55+ dames & heren

Telkens op woensdag 20u - 21u30
In zaal Schriek, Schriek nr 358 te 2180 Ekeren.

Op deze trainingen wordt de aandacht hoofdzakelijk gericht op:

U hoeft helemaal nog niet aan Judo te hebben gedaan en tegelijk kunnen mensen die na lange tijd van stop opnieuw rustig aan wensen te starten. Iedereen is dus welkom!
Het onderdeel "veilig vallen" in alle richtingen zijn in het Judo van primair belang vooreerst zonder en dan met partner. De training start met een degelijke "warming-up" met enkele losse loopoefeningen. Verder komen de conditie- en klassieke krachtoefeningen aan bod zoals het stelselmatig aanleren van o.a. push-ups, sit-ups, squats en verdere souplesse-oefeningen die je alleen en/of met een partner dient uit te voeren.
De trainer zal er alle aandacht aan schenken dat alle oefeningen rustig, correct en vooral opbouwend worden uitgevoerd voor deze categorie 55+.
Onze leden worden persoonlijk begeleid en er wordt vooral heel veel rekening gehouden met eventueel vroegere opgelopen kwetsuren en/of letsels/klachten, die meestal te wijten zijn aan een onevenwichtige lichaamstraining en slechte of geen deskundige begeleiding!!!
De aandacht moet vooral gevestigd worden op de exacte manier van uitvoeren van oefeningen. Verder zal er door een deskundige trainer worden op toegezien dat er stapsgewijs, na het onderdeel "veilig vallen", wordt overgegaan naar de Judotechnieken. Hiermede wordt het startsein gegeven voor het NE-WAZA (grondtechniek) met houdgrepen, verwurging, armklemmen, aanval- verdedigingstechniek en controle-oefeningen. Ook wordt er overgegaan naar TACHI-WAZA (rechtstaande technieken) met het aanleren van KUMI-KATA (grips), KUZUSHI (balansverbreking) en uiteraard de TECHNIEKEN/WORPEN (aanval en verdediging, overnames, counter, combinaties). Al onze trainingen worden altijd beëindigd met een "COOLING-DOWN" in de vorm van STRETCHING.
Interesse ? U hebt altijd recht op 2 GRATIS PROEFLESSEN.
Het ganse jaar inschrijven is mogelijk!
U bent allen van hart welkom.

Tel: 0477 685 911
E-mail: Judoschool-Alen@telenet.be

>>Aanmelden<<