Logo Judoschool Alen
JudoTeam - Alen vzw - EKEREN, Sporthal 't Venneke, den Geer 21
Judoteam-Alen Logo

Wedstrijdresultaten: Judoteam-Alen

Verslag:  199  -  200  -  201  - 202

15/2/2020 - BELGISCH KAMPIOENSCHAP U18 - U21 te HERSTAL / -18 / -21 /

- Deelnemers: Zelem Batchaev U21/-66kgg

Op dit BELGISCH KAMPIOENSCHAP is het Zelem Batchaev die zich gekwalificeerd heeft. Na het GOUD op het PROV.KAMP. veroverde hij het BRONS op het VLAAMS KAMPIOENSCHAP en selecteerde hij zich zo voor dit BELGISCH KAMPIOENSCHAP in de categorie U21/-66kg. Hierbij moet vermeld worden dat Zelem zich op deze manier plaatste voor dit B.K. als 1ste jaars U21 als 17 jarige!!! wat reeds een hele prestatie op zich is.

- Zelem Batchaev U21/-66kgg Bij het bekijken van het pouleblad wordt al snel duidelijk dat Zelem een enorm zware loting heeft. In zijn 1ste kamp komt hij uit tegenover een Waal. De 1ste kamp is altijd DE BELANGRIJKSTE kamp. Eerst volgt er wat zoek- en aftastend werk totdat Zelem bliksemsnel uitpakt met 1 van zijn specialiteiten en een knallende IPPON scoort!!! Zo is de druk al een beetje van de ketel. Doch ADASHEV staat wint ook zijn 1ste kamp tegen een Waals judoka uit Doornik. Dit wilt zeggen dat Zelem in zijn 2de kamp uitkomt tegen ADASHEV. Beide judoka's kennen elkaar heel goed en Adashev is ook wat ouder met wat meer ervaring dan Zelem. Het wordt een ongelooflijke strijd van aanval en verdediging langs beider kanten. Zelem doet zijn uiterste best maar zijn tegenstander is gevaarlijk snel. Zelem loopt 3 x SHIDO achter waarbij hij deze kamp op deze manier onverdiend verliest. Doch Zelem kan nog steeds voor het BRONS kampen. Intussen komt in poule 1 ook Robbe Demets, ook sterk judoka, voor een herkansing voor het BRONS. Zodus komt Zelem uit tegen deze judoka voor het BRONS. Het zal sowieso een zware kamp worden langs beider kanten. Zelem laat mooie en aanvallend judo zien van begin af aan. Doch zijn tegenstander is heel gewiekst en wacht meer af terwijl Zelem meer in de aanval werkt. Tegen het einde van de kamp doet Zelem nog een allerlaatste poging om te scoren doch zijn tegenstander wacht af en counter half/half deze aanval maar krijgt toch een WAZARI-score. Dit wil zeggen OUT en GEEN BRONS op dit B.K. Fantastisch werk kan ook plotseling negatief aflopen. Toch super goed werk laten zien Zelem. PROFICIAT!!!

We mogen niet vergeten dat onze Zelem slechts enkele maanden geleden in deze nieuwe en zware categorie U21 is overgestapt. En welke prijzen hij reeds op korte tijd hiervoor heeft veroverd. Het nieuwe seizoen 2019-2020 won hij het BRONS op de DUTCH-OPEN INTERNATIONAL EINDHOVEN in U18/-66kg eind 2019. Vervolgens veroverde hij het ZILVER op het BELG.KAMP. als U18/-66kg. Eind 2019 won Zelem via de nodige selecties het BRONS op het BELGISCH KAMPIOENSCHAP U21/-66kg als JUNIOR bij de SENIOREN!!! Een fantastische prestatie!!! Hij was zo goed bezig en zijn technieken verbeterden ook zienderogen. 5 KEER TRAINEN/WEEK begonnen zijn vruchten af te werpen samen met de nodige looptrainingen, krachttrainingen en Nationale trainingen. Een maand later werden we allemaal getroffen met de CORONA COVID-19 crisis dat voor iedereen roet in het eten strooide. Op judogebied werd de sportinfrastructuur gesloten, competities t/m september werden afgelast! Op dit moment weet niemand wat dit virus nog brengen zal. Afwachten, op jezelf trainen thuis en park, gezond eten (zeer belangrijk om je immuniteit te versterken). Hiermede wensen wij, het bestuur van JUDOTEAM-ALEN VZW aan iedereen veel moed en een goede gezondheid.

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

>>Aanmelden<<