Logo Judoschool Alen
JudoTeam - Alen vzw - EKEREN-Mariaburg, Schriek 358
- EKEREN, Sporthal 't Venneke, den Geer 21
- HALLE-ZOERSEL, Het Pierenbos, Halmolenweg 3
Judoteam-Alen Logo

Wedstrijdresultaten: Judoteam-Alen

Verslag:  192  -  193  -  194  - 195

1/12/2019 - ANTWERP IPPON TROPHY te MERKSEM / -11 / -13 /

- Deelnemers: Oemar, Maddox,Yasin en Jonas, Christian Pintea U13, Moehamed-Ali U13

Voor het jaarlijks toernooi Antwerp Ippon Trophy hebben we afgesproken met 6 jonge judoka's U11 en U13. Buiten Christian en Moehamed-Ali was het de allereerste keer dat deze jongeren zouden deelnemen aan een toernooi. Enkele trainingen hebben we dus moeten wijden aan een ganse reeks reglementen die niet eenvoudig zijn op deze leeftijden. Doch achteraf gezien hebben zij het allemaal bijzonder goed gedaan.

Hier onze beginners die allen een prijs wonnen bij het toernooi ANTWERP IPPON TROPHY!
vlnr. Oemar, Jonas, Maddox, Moehamed-Ali en Yasin - Oemar, Maddox,Yasin en Jonas In de voormiddag was het de beurt aan Oemar, Maddox en Yasin. Oemar was 2 dagen voordien nog net 9 jaar geworden en als 1ste-jaars U11 moest hij zijn mannetje staan t.o.v. grotere en sterkere judoka's. Nochtans weerde hij zich supergoed maar verloor zijn 2 partijen. Maddox als 2de jaars U11, zijn vechtlust was subliem. Hij won dan ook 1 wedstrijd met IPPON-score met een houdgreep. Vervolgens was het de beurt aan Yasin die 2 kampen moest afwerken. In zijn 1ste kamp liet hij zeer goed judo zien met een goede pakking (kumi-kata) en aanvallend Judo. Hij won hierdoor ook deze kamp. In zijn 2de kamp stoot hij op een zeer sterke tegenstander. Yasin doet zijn best maar verliest dan uiteindelijk deze kamp. lend Judo Hij won zijn 1ste kamp en verloor zijn 2de kamp. Vervolgens is Jonas aan de beurt. Jonas is bij meet af aan de aanvallende partij in zijn 1ste kamp. Groeten en directe aanpak door een goede grip en een snelle worp..dit is hem nog ingegeven tijdens de peptalk. En...hij deed dit ook perfect, hij won deze 1ste kamp met IPPON-SCORE (2x WAZARI). In zijn 2de kamp start hij op dezelfde manier en scoort binnen enkele seconden een WAZARI. Tijdens de volgende minuut geraakt Jonas echter in grondgevecht (NE-WAZA) waarbij hij zijn meerdere moet kennen aan zijn tegenstander en verliest dan toch deze kamp. In zijn 3de kamp komt hij uit tegen een sterke judoka uit NL. Jonas kan een hele tijd zijn mannetje staan maar verliest dan toch deze partij. Op dit toernooi heeft Jonas voor zijn 1ste keer zijn wil om te overwinnen duidelijk laten zien. Knap werk!
Christian Pintea verovert de 3de plaats op dit tornooi. - Christian Pintea U13 Christian werd knap 3de. Hij won met grote voorsprong zijn 1ste kamp maar verloor nadien zijn 2 kampen.
Moehamed-Ali verovert hier de 1ste plaats door 3 IPPON scores op rij te behalen. - Moehamed-Ali U13 Moehamed-Ali heeft al enkele toernooien achter de rug. Hij dient 3 kampen af te werken. Al van de 1ste kamp laat hij zien dat hij het laatste jaar heel veel heeft bijgeleerd. Hij wint met overmacht zijn 3 kampen met IPPON-scores en behaalt zo het GOUD!!! PROFICIAT!

Het werd een mooie Judodag dankzij onze jongeren en de meesten zonder enige competitie-ervaring. Dit werkt altijd zeer spannend zowel voor de jongeren zelf als voor de trainer/coach. Als we naar de resultaten kijken hebben we allen samen fantastische resultaten behaald en beloofd dit voor de toekomst. Als trainer en coach heb ik er alleszins voor 200% van genoten en ik veronderstel van de ouders idem dito. Op naar het volgend toernooi tezamen met goede trainingen!!!

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

>>Aanmelden<<