Logo Judoschool Alen
JudoTeam - Alen vzw - EKEREN-Mariaburg, Schriek 358
- EKEREN, Sporthal 't Venneke, den Geer 21
Judoteam-Alen Logo

Wedstrijdresultaten: Judoteam-Alen

Verslag:  198  -  199  -  200  - 201 -  202 

8/2/2020 - VLAAMS KAMPIOENSCHAP U18/U21 te TIELT / -18 / -21 /

- Deelnemers: Zelem Batchaev U21/-66 kgg, Mo Ayubov U18/-73kg, Kevin Deleersnyder U21/-60kg, Tom Van Laer U21/-73kg

Na een fantastisch resultaat met 4 medailles op het voorbije PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP te Schoten wordt het vandaag een belangrijke selectie op dit VLAAMS KAMPIOENSCHAP! Het wordt de laatste selectie voor het komend BELGISCH KAMPIOENSCHAP! Deelnemers: Zelem Batchaev, Mo Ayubov, Tom Van Laer en Kevin Deleersnyder. Veel succes gewenst.

Na zijn PROVINCIALE TITEL baant Zelem zich een weg door de loodzware loting van dit VLAAMS KAMPIOENSCHAP en verovert hier het BRONS.
Podium zie uiterst rechts! PROFICIAT! - Zelem Batchaev U21/-66 kgg Zelem nog steeds in bloedvorm heeft sowieso een zware loting met allen gereputeerde judoka's! De tactiek luidt altijd als volgt: tracht je eerste 2 kampen als een finale te vechten en vooral niet na te denken!!! Zelem is super gedreven en bewijst vanaf zijn 1ste kamp dat hij gekomen is om een podiumplaats! Zelem wint zijn 2 kampen met overmacht met IPPON SCORE..Nadien verliest hij 1 kamp met WAZARI. Zelem kan gelukkig nog herkansen voor het BRONS en wint op een mooie wijze het BRONS. EN METEEN GESELECTEERD VOOR HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP te LUIK... PROFICIAT ZELEM!!!
- Mo Ayubov U18/-73kg Mo, op het PROV.KAMP. nog BRONS staat hier voor de 1ste maal op een VLAAMS KAMPIOENSCHAP. Mo doet nog maar 2 jaren aan Judo en is groot en sterk voor zijn leeftijd! Mo wint heel goed zijn 1ste kamp met IPPON score door een verwurging tijdens het grondwerk! Vervolgens heeft hij de wat meer ervaren judoka's voor zich. In zijn 2de kamp komt hij uit tegen een geducht tegenstander die hij toch vrij snel kan werpen met OUCHI en hem een WAZARI oplevert. Zijn tegenstander is even verrast en dan wordt het een gevecht van aanval en verdediging tot de tegenstander uiteindelijk toch een goede aanval weet te plaatsen en Mo met IPPON verliest. Mo moet zijn volgende kamp winnen maar verliest ook deze kamp waardoor hij OUT is en geen podiumplaats krijgt. Een harde maar goede leerschool. Niet opgeven en blijven trainen is de boodschap MO. Toch een proficiat! GEEN FOTO.
- Kevin Deleersnyder U21/-60kg Voor Kevin die na een stop van 4-tal jaren, nog maar 4 maanden opnieuw traint maar toch reeds het BRONS behaalde tijdens de PROV.KAMP. laatstleden is het de allereerste maal dat hij aan een VLAAMS KAMPIOENSCHAP deelneemt. Kevin gelooft er in en wint zijn eerste kamp vrij vlot door verwurging met IPPON SCORE...SUPER! Dan komt hij uit tegen toch meer ervaren judoka's en verliest Kevin zijn 2 kampen op rij en bekomt sowieso geen podiumplaats. Judo is bikkelhard. Volhouden Kevin en blijven trainen is de boodschap. GEEN FOTO.
- Tom Van Laer U21/-73kg Tom heeft een superzware loting en vecht in -73kg wat altijd de grootste categorie is. Tom verliest zijn spijtig genoeg zijn 1ste kamp...DE allerbelangrijkste kamp! Het ergste is dat zijn winnende partij ook zijn 2de kamp verliest waardoor Tom niet kan aantreden voor een herkansing en kan verder werken voor eventueel een 3de plaats! Het is niet te geloven maar Tom is OUT!!! Bikkelhard nieuws maar niemand kan er iets aan veranderen. In de harde judosport kan men niet terugkomen zoals in voetbal, bokssport, basketbal, tennis enzovoort. Het is altijd een bittere pil om door te slikken. BLIJVEN TRAINEN IS DE ENIGE BOODSCHAP EN NIET OPGEVEN TOM!!!

Gelukkig toch nog 1 x BRONS voor ZELEM BATCHAEV, die door kan gaan naar het komend BELGISCH KAMPIOENSCHAP. Alle andere judoka's wens ik nog veel vooruitgang en vraag jullie dit zeker niet te erg op te nemen. Als je blijft volharden en geloven in wat je doet, kom je er. Judo-competitie is nu eenmaal bikkelhard. Het ene moment win je, enkele minuten later verlies je. Als oud Nationaal en Internationaal Judokampioen weet ik waar ik over praat! Je mag alleen niet blijven stilstaan en op een positieve manier leren van wat je hebt meegemaakt...van wat je nog allemaal kan bijleren. Praat er gerust met je trainer over! Iedereen heeft fantastisch zijn best gedaan en dat weet ik als trainer en coach zeer goed. En aan Zelem, kop op voor het BELGISCH KAMPIOENSCHAP!!!

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

>>Aanmelden<<