Logo Judoschool Alen
JudoTeam - Alen vzw - EKEREN-Mariaburg, Schriek 358
- EKEREN, Sporthal 't Venneke, den Geer 21
Judoteam-Alen Logo

Wedstrijdresultaten: Judoteam-Alen

Verslag:  196  -  197  -  198  - 199 -  200  -  201  -  202 

18/1/2020 - JEUGDTROFEE ANTWERPEN te TURNHOUT / -18 / -21 /

- Deelnemers: Zelem Batchaev U21/-66 kg

Het allereerste internationaal toernooi DUTCH OPEN biedt zich aan te Eindhoven. Voor wat betreft de selectie in onze judoclub gaat de eer naar onze judoka Zelem Batchaev, in november nog goed voor BRONS op het Belgisch kampioenschap senioren op 17-jarige leeftijd. Op zich een prachtige prestatie.

ZELEM BATCHAEV U21/-66 KG wint op fantastische wijze het BRONS op de DUTCH OPEN te EINDHOVEN! - Zelem Batchaev U21/-66 kg Zelem staat een zwaar en hard parcours te wachten, maar als trainer en coach weet ik dat hij in topvorm verkeert en heel veel kansen heeft om een medaille te winnen. Zelem, voorbije maand december 17 jaar geworden treedt nu aan als U18 in de categorie -66 kg. Onlangs veroverde hij op prachtige wijze het BRONS op het Belgisch kampioenschap senioren 21+ Na het checken van de loting van dit Internationaal toernooi Dutch Open komt het er op neer vanaf de 1ste kamp IPPON te scoren en zowel fysisch als psychologisch super sterk te staan. Hierdoor is de 1ste kamp altijd superbelangrijk. En zo gezegd zo gedaan: * Zelem wint zijn 1ste kamp met een knallende IPPON na amper 20 sec. * Zijn 2de kamp lijkt wel een herhaling van de eerste. Ook deze kamp wint Zelem met 20 sec na amper 30 sec. * Ook tijdens zijn 3de kamp neemt Zelem het initiatief en scoort 2 x met WAZARI = IPPON score. * In zijn 4de kamp staat Zelem tegenover een sterke Duitser. Het wordt een titanengevecht van bij het begin. De Duitser probeert te domineren met zijn kracht en Zelem met zijn snelheid en technieken. Het wordt een afwisseling van aanval en verdediging langs beide kanten maar zonder enige score. Einde v/d eerste 4 minuten en de GOLDEN SCORE gaat nu in. In deze Golden Score moet Zelem meer en meer de "kracht" van de wat oudere Duitser ontwijken waardoor hij zijn mooi technisch Judo niet kan opdringen. Hierdoor bekomt Zelem 3 x Shido waardoor de overwinning naar de Duitser gaat. Gelukkig is een herkansing voor Zelem een feit en komt zo tegen een Zweed voor het BRONS! Met de nodige peptalk en wilskracht scoort Zelem opnieuw met een prachtige IPPON. Zelem wint alzo het BRONS na een zware reeks van judoka's te hebben overwonnen. PROFICIAT Zelem!!! ZELEM BATCHAEV U21/-66 KG wint op fantastische wijze het BRONS op de DUTCH OPEN te EINDHOVEN!

Een meer dan welverdiende beloning voor dit knap werk EN meteen ook geselecteerd voor het Internationaal kampioenschap MASTERS te BREMEN. PRACHTIG WERK ZELEM & PROFICIAT!!!

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

ZELEM BATCHAEV U21/-66 KG wint op fantastische wijze het BRONS op de DUTCH OPEN te EINDHOVEN!

- Deelnemers: Zelem Batchaev U21/-66 kg

Zoals elke start van het nieuwe jaar is er het internationaal toernooi DUTCH OPEN te Eindhoven. Een gereputeerd toernooi met vele judoka's uit het buitenland en meteen een goede test voor het verdere verloop van de komende kampioenschappen. Onze geselecteerde judoka: ZELEM BATCHAEV U21/-66KG

ZELEM BATCHAEV U21/-66 KG wint op fantastische wijze het BRONS op de DUTCH OPEN te EINDHOVEN! - Zelem Batchaev U21/-66 kg Zelem Batchaev U21/-66kg in grandioze topvorm verovert hier op schitterende wijze het BRONS als 1ste-jaars U21/-66kg!!! Zelem in voorbije maand december 2019 nog goed voor de titel BELGISCH KAMPIOEN (op 17-jarige leeftijd!!!). Er zijn judoka's NL, GER, UKR, LUX, SWE, SUI enz... Zelem staat alvast op scherp en verkeert in uitermate topvorm! In zijn 1ste kamp scoort hij reeds na 20 sec. met een knallende IPPON en herhaalt dit opnieuw in zijn 2de kamp. Zelem is duidelijk op weg een podiumplaats te veroveren. Ook scoort hij in zijn 3de kamp met 2 x WAZARI = IPPON. Vervolgens stoot hij op een oersterke en duidelijk wat oudere Duitser. Zelem start goed en zonder enige complexen. Het wordt een titanengevecht van 4 min. zonder score. De tijd voor de Golden Score gaat in. Na verloop van tijd ondervindt Zelem toch wat last van de power-judoka waardoor hij uiteindelijk het onderspit moet delven en deze kamp verliest met 3x SHIDO. Helemaal geen schande en Zelem kan nog door voor een herkansing. Zelem is opnieuw opgepept en in super-goede doen. Deze kamp wint hij zeer vlot met een WAZARI-score. In de kamp voor het BRONS staat hij tegenover een Zweeds judoka. Hier bewijst hij opnieuw zijn wilskracht, concentratie en kunde en overwint zijn Zweedse tegenstander. Zelem draait op volle toeren met een goede KUMI-KATA en concentratie. Dan komt de perfecte aanval en Zelem scoort met een knallende IPPON. Dit BRONS is de beloning van het harde werk op trainingen met de zo nodige discipline en wilskracht!!! Deze prestatie levert hem tevens een ticket voor het Internationaal MASTERS te Bremen. PROFICIAT Zelem!!!

PROFICIAT Zelem...Knap judowerk laten zien!!!

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

- Deelnemers: Mo Ayubov U18/-73kg, Jachja Mirzaev U21/-50kg

Op deze Jeugdbeker Antwerpen treden 2 van onze 6 wedstrijdjudoka's aan: Mo Ayubov en Jachja Mirzaev. Onze overige judoka's wensen hun krachten te sparen tegen het komend Provinciaal kampioenschap. Tot onze grote spijt zijn er geen foto's beschikbaar!!!

- Mo Ayubov U18/-73kg Mo Ayubov treedt hier aan als wedstrijd-debutant. Groot en sterk voor zijn leeftijd voorspel ik als trainer en coach dat hij zeker gaat scoren. En de 1ste kamp is reeds een bewijs: Mo scoort al snel met een WAZARI en combineert vervolgens naar het grondwerk om het af te maken met een wurging...IPPON!!! Ook in de 2de kamp scoort Mo vrij snel met WAZARI. Nadien scoort zijn tegenstander ook met WAZARI, zodus gelijke stand. Zijn tegenstander draait opnieuw een worp in en Mo valt in een "brugstand" wat verboden is in het Judo. Hierdoor verliest Mo met IPPON. Mo kan nog een kamp afwerken als herkansing voor de 3de plaats. Hier komt hij tegen een ook sterke judoka en met meer ervaring. Mo neemt direct het initiatief maar krijgt moeilijk grip op zijn tegenstander. Zijn tegenstander draait in met een MAKI-KOMI en scoort uiteindelijk toch met IPPON. Geen podiumplaats maar toch een zeer goed wedstrijdbegin Mo. Blijven trainen, focussen en ervaring op doen en je komt er!!! *** geen foto aanwezig ***
- Jachja Mirzaev U21/-50kg Jachja, 2 jaren geleden nog goed als VLAAMS KAMPIOEN en medaillewinnaar op verscheidene toernooien, kampt nu een leeftijdscategorie hoger, waar hij weer nieuwe ervaring moet opdoen. Zijn 1ste kamp start meteen goed. Jachja scoort met een knallende IPPON door een mooie SEOI-NAGE!!! Zijn 2de kamp wordt een kamp van aanval en verdediging langs weerkanten. Doch Jachja geraakt niet door de verdediging van zijn tegenstander. Zijn tegenstander kan 2 x met WAZARI scoren waardoor Jachja met IPPON verliest. Met de nodige peptalk start Jachja zijn kamp voor het BRONS en dit belooft een harde strijd te worden. De kamp gaat geleidelijk op totdat Jachja opnieuw aanvalt met zijn flitsende SEOI-NAGE en IPPON scoort!!! En het BRONS is een feit! Knap werk Jachja...PROFICIAT!!! *** Geen foto aanwezig ***

Al bij al waren we met 2 judoka's maar de spanning telde voor 5! Knap werk van onze beide jongens. Nog goed trainen en focussen naar de PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN samen met onze andere wedstrijdjudoka's!!!

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

>>Aanmelden<<