Logo Judoschool Alen
JudoTeam - Alen vzw - EKEREN-Mariaburg, Schriek 358
- EKEREN, Sporthal 't Venneke, den Geer 21
- HALLE-ZOERSEL, Het Pierenbos, Halmolenweg 3
Judoteam-Alen Logo

Wedstrijdresultaten: Judoteam-Alen

Verslag:  190  -  191  -  192  - 193 -  194  -  195 

19/10/2019 - VLAAMS KAMPIOENSCHAP te Sporthal DE PONTE te TIELT / -18 / -21 / +21 /

- Deelnemers: ZELEM BATCHAEV U18/-66 KG

Zelem Batchaev werd zonet PROVINCIAAL KAMPIOEN als U18 op dit kampioenschap voor SENIOREN!!! Zodoende werd hij automatisch geselecteerd voor de volgende selectie, het VLAAMS KAMPIOENSCHAP. Als Zelem hier een podiumplaats haalt is zijn deelname aan het BELGISCH KAMPIOENSCHAP SENIOREN een feit!!! Het wordt een zware karwei maar alles is mogelijk! Als trainer/coach heb ik in Zelem het volste vertrouwen.

Zelem Batchaev verovert op schitterende wijze het BRONS als U18 op het VLAAMS KAMPIOENSCHAP SENIOREN!!! Een fantastische prestatie!!! - ZELEM BATCHAEV U18/-66 KG Zelem is in zijn 1 ste kamp vrijgeloot en kan dan zo de 2de kamp naar zich toetrekken. Zijn tegenstander is sowieso een senior. Zelem is van meet af aan in super goede doen. Hij moet het hebben van zijn goede KUMI-KATA, zijn flitsende aanvallen, zijn ontwijkingen en zijn overnames!!! Zelem wint deze kamp inderdaad met een flitsende SEOI-NAGE én een IPPON-score. Zijn volgende kamp wordt meteen de 1/2 finale. De tegenstander is 1 v/d gebroeders Adashev die ouder zijn en ook reeds Belgisch kampioen in het verleden waren. Maar alles is mogelijk...geen complexen en er keihard voor gaan is de boodschap! Het wordt een 4 minuten durende kamp van aanval en verdediging langs beide kanten, de moeite waard. Geen score na 4 min., dan volgt de Golden Score. De tijd gaat tergend door, langs beide kanten blijven de aanvallen komen. Totdat Zelem een klein beetje meeloopt met zijn concurrent waardoor Adashev een aanval kan plaatsen en Zelem een heel klein beetje zijn evenwicht verliest maar valt toch nog op de zijkant v/d buik. De scheidsrechter geeft dan toch WAZARI voor de tegenpartij. Niet omdat ik de coach van Zelem ben maar voor mij was deze score betwistbaar. Maar het zij zo. Zelem is nu wel gerangschikt om zijn kamp voor het BRONS. Zijn tegenstander is een sterke judoka en een senior 21+. Het ongelooflijke wordt waarheid: Zelem kan na reeds 20 sec als een flits zijn beste techniek indraaien en wint deze kamp met een knallende IPPON SCORE. Zelem verovert op deze schitterende manier het BRONS en gaat hiermee door naar het BELGISCH KAMPIOENSCHAP SENIOREN 21+. Ondertussen wordt de finale uitgevochten tussen de gebroeders Adashev.

Wat een prachtig resultaat. Zelem moet nog 17 jaar worden in december 2019 en staat als U18 meer dan zijn mannetje bij de 21+. Dit heeft niet alleen te maken met talent, maar alles daar rond zoals zijn inzet, zijn gedrevenheid en discipline!!! PROFICIAT ZELEM!!!

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

>>Aanmelden<<