Logo Judoschool Alen
JudoTeam - Alen vzw - EKEREN-Mariaburg, Schriek 358
- EKEREN, Sporthal 't Venneke, den Geer 21
- HALLE-ZOERSEL, Het Pierenbos, Halmolenweg 3
Judoteam-Alen Logo

Wedstrijdresultaten: Judoteam-Alen

Verslag:  191  -  192  -  193  - 194 -  195 

2/11/2019 - BELGISCH KAMPIOENSCHAP te ARENAHAL te DEURNE / -18 / -21 / +21 /

- Deelnemers: ZELEM BATCHAEV U18/-66 KG

Tijdens het voorjaar februari werd Zelem op voortreffelijke wijze BELGISCH KAMPIOEN in zijn reeks U18/-66 kg. Vandaag staat hij als U18 in de categorie 21+. Wat kan Zelem hier presteren ? We kregen enkele weken geleden al een voorsmaakje van het GOUD dat hij won als PROVINCIAAL KAMPIOEN. Nadien pakte hij het BRONS in deze reeks 21+. Wat wordt het vandaag tegen de beste judoka's van België (Vlamingen + Walen). Als Zelem zijn goede dag heeft dan kan er alles gebeuren. Als trainer/coach geloof ik sowieso op een podiumplaats.

Na het Brons op de Vlaamse kampioenschappen van enkele weken geleden verovert Zelem op voortreffelijke wijze ook het BRONS op dit BELGISCH KAMPIOENSCHAP als U18 bij de categorie 21+ - ZELEM BATCHAEV U18/-66 KG Dit Belgisch kampioenschap vindt plaats in de Arenahal te Deurne (Antwerpen). Elke gewichtsklasse telt 8 judoka's, dit door de strenge selectie v/h Provinciaal- en het Vlaams kampioenschap! In Zelem zijn 1ste kamp staat hij tegen een veel grotere sterke tegenstander die het voor Zelem zeer moeilijk maakt om "zijn" Judo te doen. Dit is mede ook het verschil tussen een U18 en een U21+. Hij tracht van zoveel mogelijk aan te vallen maar moet na enkele minuten dan toch het onderspit delven en verliest deze kamp. Maar geen nood, Zelem kan nog herkansen. Deze kamp moet hij zeker winnen of het is voor hem afgelopen!!! Zelem kan heel goed met deze druk omgaan en kan al heel snel een WAZARI scoren door overname EN hij schakelt verder in het NE-WAZA (grondwerk) en maakt het af met JUJI-GATAME (armklem), waarbij de tegenstander opgeeft. Zelem bekomt zo een IPPON score. Prachtige winst en Zelem gaat door voor de kamp om het BRONS! Hier staat hij tegenover een SENIOR (+-34 jaar). Deze tegenstander is beresterk en supersnel. Doch Zelem laat zich niet van de wijs brengen en het wordt een prachtig spektakel van dynamisch Judo met snelle aanvallen en verdediging langs beide kanten. Het wordt daadwerkelijk een thriller. Zelem zijn tegenstander begint zich tegen het einde van deze kamp te frustreren en valt een tijdje stil, waardoor hij een SHIDO (strafpunt) bekomt. De eerste 4 minuten zijn op waardoor men begint aan de GOLDEN SCORE! Zelem weet dat nu het moment is aangebroken om de kamp helemaal naar zich toe te trekken door tactisch te werken! De aanvallen moeten nu komen zonder dat de tegenstander nog de kans krijgt. Ondertussen heeft de tegenstander reeds 2x SHIDO (strafpunten). Nog 1 SHIDO door negatief Judo of buitenstappen. Zelem weet het en blijft aanvallen...EN HET GEBEURT...de scheidsrechter geeft de tegenstander nog een 3de SHIDO wegens te weinig aanval. Zo wint Zelem deze partij en verovert het zo gewilde BRONS!!! Op deze manier staat Zelem temidden van topjudoka's op dit podium met o.a. de gebroeders Adashev. PROFICIAT ZELEM!!!!

Ja wat een einde van dit sportjaar waar Zelem duidelijk heeft laten zien waartoe inzet en gedrevenheid leidt! Hier even zijn Nationale titels op een rijtje: - Voorjaar: ZILVER op het VLAAMS KAMPIOENSCHAP in de U18/-66kg GOUD op het BELGISCH KAMPIOENSCHAP in de U18/-66kg - Najaar : GOUD op het PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP als U18 bij de 21+ BRONS op het VLAAMS KAMPIOENSCHAP als U18 bij de 21+ BRONS op het BELGISCH KAMPIOENSCHAP als U18 bij de 21+ Een prachtig sportjaar 2019 en een voorbeeld van discipline en gedrevenheid! EEN DIKKE PROFICIAT ZELEM!

Roger Alen
Voorzitter
Hoofdtrainer/Coach

>>Aanmelden<<